ana.stanic@fdb.edu.rs

Msr um Ana Stanić

Asistent

Biografija

Pevačica, kompozitor i producent. Osnovnu školu završila je u Beogradu, paralelno sa nižom muzičkom školom, odsek violina. Potom upisuje III beogradsku gimnaziju i postaje član hora Krsmanac. U četvrtom razredu srednje škole, 1994. godine, postaje član grupe Moby Dick u kojoj će biti naredne četiri godine. U istom periodu pohađa i časove solo-pevanja u muzičkoj školi Vučković, kod tenora Milojka Pajevića. Solo karijeru započinje 1998. godine, a do danas je objavila sedam studijskih albuma i, među mnogim drugim, dobila PGP-ovu nagradu za specijalni doprinos u pop muzici.

Paralelno sa početkom svoje muzičke karijere, 1994. upisuje Fakultet dramskih umetnosti, odsek za Filmsku i TV produkciju. Nakon završene četvrte godine studija producira film Srdana Golubovića “Apsolutnih sto”, koji je doživeo veliki domaći i internacionalni uspeh, dobivši značajne nagrade na mnogim festivalima. U narednom periodu producira manje reklame, svoje muzičke spotove, (kojih je do danas snimila dvadeset dva i za neke dobila nagrade za najbolji spot godine), producira svoje veće nastupe, uključujuči koncert u Sava centru sa tridesetoro učesnika, producira svojih 7 studijskih albuma, svoj šou program na Televiziji Pink koji je snimljen po uzoru na MTV unplugged koncerte.

Član je Udruženja kompozitora Srbije, Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike, kao i član skupštine SOKOJ-a. Ambasador je organizacije Dance4Life za borbu protiv AIDS-a, kao i Mreže organizacija za decu Srbije (MODS).