fakultet za diplomatiju i bezbednost
question ŽELIŠ LI DA STUDIRAŠ NA FAKULTETU KOJI TI OMOGUĆAVA DA PRONAĐEŠ POSAO U STRUCI I PROFESIONALNO SE OSTVARIŠ?
Saznaj sve o Katedri za produkciju i započni svoje obrazovanje na FDB-u.

DA LI VIDIŠ SEBE KAO VRHUNSKOG PRODUCENTA?

Školuj se na našoj Katedri i izgradi svoju karijeru!
Audio-vizuelni, kulturni i umetnički sadržaji su svuda oko nas. Naš osnovni cilj je da obrazujemo profesionalce u oblasti kulture, umetnosti i medija koji će primenjivati svoje znanje.

BUDI I TI STUDENT NAŠE KATEDRE ZA PRODUKCIJU

Nastavni plan i program su koncipirani u skladu sa svetskim trendovima i inovirani kursevima koji se mogu izučavati samo na našem fakultetu.

Student po završetku studija postaje DRAMSKI I AUDIO-VIZUELNI UMETNIK: PRODUCENT, dok po završetku prve godine master studija DIPLOMIRANI AUDIO-VIZUELNI UMETNIK: PRODUCENT. Posle završene druge godine master studija dobija se zvanje Master dramski i audiovizeulni umetnik: producent

PO ZAVRŠETKU NAŠEG FAKULTETA MOŽETE IMATI SLEDEĆA ZAPOSLENJA:

Producent i organizator u institucijama filma, televizije, pozorišta, radija i ostalih scenskih i medijskih delatnosti Menadžer medijskih i produkcijskih kuća Producent muzičkih događaja, festivala, manifestacija Nosilac i rukovodilac sistema kulturnih institucija Producent izložbi, festivala, promocija, kulturnih i umetničkih događaja Nezavisni producent koji osmišljava, kreira i producira sopstvene kulturne, umetničke i medijske projekte Profesionalac u marketinškim, oglasnim i PR agencijama

POSLEDNJIH GODINA POTRAŽNJA ZA OVIM ZANIMANJEM RASTE, A TRŽIŠTE MEDIJA UVEK TRAGA ZA KREATIVNIM PRODUCENTIMA I INOVATIVNIM PROJEKTIMA.

DA LI ZNATE ŠTA JE PRODUCENT?


Producent je osoba koja putem svojih znanja i veština usmerava, kombinuje, oblikuje i vodi projekte u kulturi, umetnosti i medijima. Da bi to postigao producent mora imati viziju i odgovornost za izbor ideje, izvođača, ekipe i sposobnosti za usklađivanje rasporeda i međuljudskih odnosa, iznošenje ideja na jasan i slikovit način, obezbeđivanje finansija.

Posao producenta je kreativan, izazovan i dinamičan. Zahteva organizovanost, komunikativnost, a kontinuirani rad uz formalno obrazovanje vodi do uspeha. Pored posedovanja umetničko-kreativnog talenta i preduzetničkog duha, producent je snalažljiva osoba i najčešće lider u svom okruženju.

Poslednjih godina potražnja za ovim zanimanjem raste, a tržište kulture i umetnosti uvek traga za kreativnim producentima i inovativnim projektima. Želja osnivača smera je da školuje buduće nosioce kulturnog i umetničkog razvoja, kako na mikro, tako i nacionalnom i regionalnom nivou.

ZAKAŽI ODMAH
BESPLATNE KONSULTACIJE
SA NAŠIM STRUČNIM KADROM

u roku od 24 sata ćemo vas kontaktirati da zakažete termin za konsultacije

Posebno smo ponosni na naš profesionalni kadar. Trudili smo se da okupimo najbolje stručnjake i profesionalce kako bi vam ponudili najbolje školovanje!

UPOZNAJTE NAŠ
NASTAVNI KADAR

DR NENAD PERIĆ, RED. PROF.
DR UM BOJAN STEVANIĆ, RED. PROF.
MSR NENAD ĆERANIĆ, VANR. PROF.
DR MARIJA PAVLOVIĆ, DOC.
DR JELENA PERIĆ, DOC.
MSR SRETEN JOVANOVIĆ, DOC.
MR UM LUKA MARKOVIĆ, ASS.
MR PETAR JONČIĆ, SAR.
DR NENAD PERIĆ, RED. PROF.
DR UM BOJAN STEVANIĆ, RED. PROF.
MSR NENAD ĆERANIĆ, VANR. PROF.
DR MARIJA PAVLOVIĆ, DOC.
DR JELENA PERIĆ, DOC.
MSR SRETEN JOVANOVIĆ, DOC.
MR UM LUKA MARKOVIĆ, ASS.
MR PETAR JONČIĆ, SAR.

KOME JE SMER NAMENJEN?



Studije audio-vizuelnih umetnosti kombinuju korišćenje modernih tehnologija i prakse koje studenta uvode u svet filma, pozorišta, televizije, radija i uopšte kulture, umetnosti i medija. Ako te interesuju produkcija i realizacija kulturnih, umetničkih i medijskih sadržaja, rad sa glumcima, rediteljima, scenaristima, montažerima i drugim stručnjacima iz sveta filma i televizije, pozorišta, muzike i radija, onda je Produkcija dramskih i audiovizuelnih umetnosti i medija pravi smer za tebe.

Ukoliko ne možeš ili ne želiš da se odlučiš samo za jednu umetničku oblast, već želiš da stekneš sveobuhvatno obrazovanje koje će ti omogućiti da postaneš svestran i kompletan multimedijalno orijentisan stručnjak-producent i budeš nosilac projekata u oblasti kulture, umetnosti i medija, ovaj smer je odličan izbor. On će ti omogućiti da postaneš stručnjak čije znanje i sposobnosti odgovaraju zahtevima moderne umetničke i medijske scene.

Pored studijskih poseta najvažnijim nacionalnim i beogradskim institucijama kulture, producentskim i medijskim kućama, studijima i marketinškim agencijama, tvoja obaveza će biti da se dva meseca usavršavaš u instituciji ili organizaciji koja ti bude najinteresantnija. Ukoliko se budeš dobro pokazao možda ćeš dobiti i svoju prvu poslovnu ponudu!

KLJUČNE PREDNOSTI STUDIJA NA KATEDRI ZA PRODUKCIJU UMETNOSTI I MEDIJA SU:

Mentorski rad u manjim grupama Svaka generacija ima vođu klase Obezbeđena kvalitetna stručna praksa spram usmerenja svakog studenta Zaposleni nemaju obavezu dolaska na predavanja Svi studenti dobijaju nastavni materijal za svaki predmet početkom semestra Mogućnost nastavka master studija (1+1 godina za zvanje diplomirani ili master) Slobodan pristup svim kreativnim radionicama i projektima Katedre Evropski priznata diploma po Bolonji Realne šanse zaposlenja po završetku studija na rastućem i dinamičnom tržištu

PLAĆANJE ŠKOLARINE
U 10 JEDNAKIH MESEČNIH RATA!

SA IDEJOM DA VRHUNSKO OBRAZOVANJE UČINIMO SVIMA DOSTUPNIM, CENA NAŠE ŠKOLARINE ZA PRVU GODINU OSNOVNIH STUDIJA IZNOSI 950€
ZAKORAČITE HRABRO U PRODUKCIJU!

OBEZBEDITE SEBI NAJBOLJE OBRAZOVANJE!

DA! ŽELIM DA STUDIRAM NA KATEDRI ZA
PRODUKCIJU!

CENA PRVE GODINE
OSNOVNIH STUDIJA:
Katedra za produkciju:
950 €
U roku od 24h ćemo vas kontaktirati da zakažete termin za konsultacije i upis! Možete nas takođe kontaktirati i putem telefona +381 (0) 11 262 01 86