Osnovne studije

Prijemni ispit: Datum testiranja 5. jul 2021. godine u 10 časova

Fakultet za diplomatiju i bezbednost, katedra za produkciju dramskih i audiovizuelnih umetnosti i medija na osnovu raspisanog konkursa za upis studenata organizuje polaganje prijemnog ispita čiji rezultat u zbiru sa rezultatom koji donosi iz srednje škole najboljem omogućava dobijanje pune stipendije za prvu godinu studija. Testiranje će se se održati u amfiteatru i slušaonicama Fakulteta u ponedeljak 5. jula 2021. godine, sa početkom u 10 časova. Polaganje testa će trajati 60 minuta.

Nakon završenog pismenog dela prijemnog ispita, održaće se intervjui sa kandidatima koji su se prijavili za polaganje prijemnog ispita na Katedri za produkciju.

Od dokumenata tog dana je potrebna lična karta kandidata i svedočanstva i diploma iz srednje škole.

Rezultati i preliminarna rang lista uspeha na testu biće objavljena najkasnije 8. jula do 15 časova. Prava na žalbe definisana su konkursom.

Konačna rang lista koja podrazumeva zbir rezultata na testu i uspeha iz srednje škole biće objavljena najkasnije do 11. jula u 16 časova.

Nakon objavljivanja konačne liste kandidati će imati organizovan intervju sa profesorima sa katedre.

Svi ostali koji su učestvovali u testiranju, ali nisu ostvarili pravo na punu stipendiju, a žele da upišu Fakultet za diplomatiju i bezbednost, to mogu uraditi po redovnoj proceduri upisa svakog radnog dana od 10 do 13 časova.

Prijava u inboksu facebook stranice fakulteta, lično, telefonom (+381 11 262 0186, +381 11 262 0866 (studentska služba)) ili elektronskom poštom na office@fdb.edu.rs .

Ukoliko se kandidat prijavljuje elektronskom poštom potrebno je da navede:

Subject: “Prijava za upis u prvu godinu studija”
U tekstu mejla napisati:

Ime (ime jednog roditelja) i prezime
Naziv završene srednje škole
Broj lične karte, pasoša ili vozačke dozvole
Grad, ulica i broj
Lični kontakt telefon
Mail adresa

Obaveštavaju se kandidati da će na prijavnom listiću na testiranju biti potrebno upisati prosečne ocene iz svih razreda srednje škole, te je potrebno na uvid sa sobom poneti sva svedočanstva za sve četiri godine. Svi lični podaci i prosečne ocene moraju odgovarati podacima u diplomama i svedočanstvima koji se stavljaju na uvid fakultetu pre objave konačne rang liste.

Studentska služba

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom