Osnovne studije

Beogradska premijera filma „Vučje bobice“ otvara Kids fest

Savremeno dečje filmsko ostvarenje “Vučje bobice” u čijoj je osnovi lepota istrajnosti brata i sestre da sačuvaju svoju porodicu kao istinsku bazu sigurnosti, beogradskom premijerom otvoriće 16. oktobra, u mts Dvorani ovogodišnji dečiji filmski festival Kids Fest.

„Vučje bobice“ u čijoj bi neizvesnoj avanturistčkoj priči mnogi od nas mogli da prepoznaju deo svoje svakodnevice i porodice, nakon prestoničke premijere na tradicionalnom dečjem festivalu naći će se na redovnom repertoaru naših bioskopa.

Aktuelna filmska priča nastala pod rediteljskom palicom Sretena Jovanovića čije je prvo prikazivanje održano na nedavno završenim filmskim susretima u Nišu, odslikava stalne napore četvoročlane porodice da odgovori na brojne izazove modernog života u gradu, ujedno prikazujući i težnju onih mlađih članova da rešenje svega pronađu u smirenijem seoskom okruženju.

“Opet se svađaju” jedna je od upečatljivih rečenica koju izgovara dečak Aleksa (Simon Jegorović) dok zajedno sa svojom mlađom sestrom Anđom (Nina Sinadinović) prati raspravu svojih roditelja zaslepljenih jednom od brojnih dnevnih razmirica, jer njihov trenutni sebičluk sprečava ih da shvate ko ih osmatra i sluša.

Nastala po ideji Jelene Miljuš, a na osnovu scenarija Tode Nikoletića, “Vučje bobice” jednako pred ekranom intrigira i roditelje i decu ukazujući na ljubavi kao osnovu opstanka zajednice. Učestale rasprave roditelja, svakodnevne priče o njihovom rastavljanju, neopravdano dečje osećanje krivice samo su neke od situacija koje istinska ljubav brata i sestre uspeva da nadjača. A ko ih u, za porodicu teškim momentima može najbolje razumeti nego njihovi bake i deke.

Andja (6) koja boluje od astme i njen brat Aleksa (12) pokušavaju da pronađu svoj put do sreće. Oni se odlučuju za beg na selo, kada sve postaje jedna avantura, puna neizvesnosti i neočekivanih obrta.

Autori filma okupili su glumačku ekipu u sastavu Tijana Čurović koja se našla u ulozi majke Isidore, Rastko Janković u ulozi oca Kamenka, zatim istaknuta imena glumišta: Nada Blam, Vesna Stanojević, Rade Marijanović, Duško Radović i drugi. Talentovani dečji tim predvode Simon Jegorović u ulozi sina Alekse i Nina Sinadinović kao ćerka Anđa.

https://youtu.be/YYeY2h_sYhQ

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom