Doc. Maša MihailovićDocent

Maša Mihailović je na Fakultetu dramskih umetnosti, Univerzitet umetnosti završila pozorišnu i radio produkcija 1997. godine i stekla zvanje diplomirani pozorišni i radio producent. Na Univerzitetu umetnosti, FDU Beograd, završava i Specijalističke akademske studije REКLAMA I MEDIJI, sa prosečna ocena 9,38 te stiče zvanje Specijalista dramski i audiovizuelni umetnik iz oblasti reklama i medija. Specijalizirala je u Parizu (istraživanje škole Novog cirkusa); i u  Minhenu na Geteovom institutu. U periodu od 2015. do 2020. godine radi na Antika festu. Bila je izvršni producent Dunav festa 2011. i 2012. godine; producent Beogradskog festivala igre od 2003. do 2008. godine; učestvovala u produkciji i tehničkoj realizaciji Belgrade Fashion Week-a u periodu od 2002. do 2006.; a u periodu od 1995-1997. bavila se produkcijom u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Već od 1997. godine prelazi u Beogradsko dramsko pozorište gde u periodu od 1997. do 2008. godine radi kao producent, zatim direktor marketinga, te izvršni producent i operativni direktor. Od 2008. do 2014. godine bila je direktor. Nakon Beogradskog dramskog pozorišta prelazi u Atelje 212 gde 2014. godine postaje operativni direktor, a od 2019. umetnički sekretar. Danas je pomoćnik direktora Ateljea 212.

Ističe se iskustvom u rukovođenju i upravljanju pozorišnim timom sa preko 200 ljudi, sa preciznim poštovanjem i ispunjenjem rokova, budžetu, uz  podsticanje i jačanje kreativnosti. Višedecenijski je konsultant za pozorišnu produkciju i komunikaciju u zemlji i regionu. Predstavlja osobu koja uspešno uspostavlja interni i eksterni model komunikacije sa svim sektorima u pozorištu, a posebno se ističe komunikacija sa timovima, koproducentima, državnim organima, kao i predstavnicima medija. U svojoj dugovodišnjoj karijeri je odgovorno osmislila i realizovala preko 150 projekata, što pozorišnih predstava i tako i festivala. Karakteriše je efikasno upravljanje, rukovodjenje i prevazilaženje kriznih situacija brzim reakcijama, kao i sposobnost donošenja odluka. Ističe se veštinom koordinacije kompletnog procesa, komunikacije sa umetničkim i tehničkim timovima, blagovremeno postavljanje rasporeda, optimizacija budžeta.

Uspešno uspostavlja dobre odnose među svim članovima timova, uz korišćenje alata za motivisanje i podsticanje u svrhu  postizanja što boljih rezultata. Važan element je rukovođenaj je i edukacija članova timova, kao i usmeravanje ka uspešnom završetku projekta. Odlikuje je vešta razrada detaljnih planova koji su obezbedili transparentnost napretka projekta, identifikovanje problema i njihovo rešavanje. Planiranje i koordinirane timske aktivnosti, pravovremeno i efikasno pravljenje i prilagođavanje rasporeda.

Nadgledanje projekta, uspostavljanje dobre komunikacije u svakom segmentu, stvaranje uslova da se projekat uspešno završi u okviru dogovorenih ciljeva, standarda kvaliteta i budžeta.

Direktno utiče na uspeh tima na svim nivoima pozorišne produkcije, podstičući kreativne ideje, odlučno rešavajući sve potencijalnih problema.

U svojoj karijeri je edukovala, obučila, veliki broj saradnika, u celokupnoj oblasi pozorišne produkcije, pre svega producenata, izvršnih producenata, mladih ljudi u oblasti marketinga, odnosa sa javnošću, kako iz užih oblasti procesa, inspicijenata, suflera i slično.

Širok opseg stručnog znanja i opšte informisanosti, njena želja da to podeli i sposobnost da isto prenese, veoma su značajni za svakog studenta. Mašino iskustvo, enciklopedija pozorišne produkcije, od izuzetne je važnosti za stasavanje novih generacija studenata. Maša Mihailović odličan je slušalac, sposobna da čuje, ona ume nesebično da deli i da prenese, svakog dana i sama učeći dalje. Njana otvorenost i neposrednost jako je bitna kada govorimo o komunikaciji sa studentima.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom