dr Katarina ŠmakićDocent

Doc. dr Кatarina Šmakić rođena je 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu, magistrirala je iz oblasti teorije umetnosti i medija na interdisciplinarnim studijama pri Univerzitetu umetnosti u Beogradu 2008. godine, gde je i doktorirala 2016. godine.

Doc. dr Кatarina Šmakić ima izuzetno bogato akademsko i profesionalno iskustvo u oblasti jezika, književnosti, umetnosti i medija. Dugogodišnje iskustvo stekla je i kao predavač engleskog jezika na različitim fakultetima Univerziteta u Beogradu. Posebno se ističe njen doprinos međunarodnoj saradnji i učešće u projektima finansiranim od strane Evropske Unije. U okviru ovih projekata, radila je na razvoju nastavnih planova i programa, integraciji novih tehnologija u obrazovne procese i unapređenju saradnje između univerziteta i industrije. Njano aktivno učešće u akreditaciji institucija i studijskih programa ukazuje na njenu stručnost i angažovanost u unapređenju obrazovnog sistema naše zemlje. Njani naučni radovi obuhvataju istraživanja iz oblasti filozofije i teorije medija, sa posebnim fokusom na medijsku pismenost, digitalne tehnologije i promišljanje medijskih fenomena današnjice.

Njani nastupi u medijima su praćeni, čest je gost tribina posvećenih aktuelnim medijskim pitanjima, a naučni redovi su citirani i korišćeni kao literatura za studente Fakulteta dramskih umetnosti. Posvećena je izučavanju medijskih fenomena i metajezika digitalnih medija, kao i stvaralaštvu i izražavanju kroz digitalnu tehnologiju.

Kontakt: katarina.smakic@fdb.edu.rs

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom