Školuj se na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost jedinoj instituciji koja školuje stručnjake iz oblasti diplomatije i bezbednosti istovremeno!

DA LI ZNAŠ ŠTA JE PRODUCENT?

Producent je osoba koja putem svojih znanja i veština usmerava, kombinuje, oblikuje i vodi projekte u kulturi, umetnosti i medijima. Da bi to postigao producent mora imati viziju i odgovornost za izbor ideje, izvođača, ekipe i sposobnosti za usklađivanje rasporeda i međuljudskih odnosa, iznošenje ideja na jasan i slikovit način, obezbeđivanje finansija.

Posao producenta je kreativan, izazovan i dinamičan. Zahteva organizovanost, komunikativnost, kontinuirani rad uz formalno obrazovanje vodi do uspeha. Pored posedovanja umetničko-kreativnog talenta i preduzetničkog duha, producent je snalažljiva osoba i najčešće lider u svom okruženju.

KOME JE SMER NAMENjEN?

Studije audio-vizuelnih umetnosti kombinuju korišćenje modernih tehnologija i prakse koje studenta uvode u svet filma, pozorišta, televizije, radija i uopšte kulture, umetnosti i medija.

Ako te interesuju produkcija i realizacija kulturnih, umetničkih i medijskih sadržaja, rad sa glumcima, rediteljima, scenarijima, montažerima i drugim stručnjacima iz sveta filma i televizije, pozorišta, muzike i radija, onda je Produkcija dramskih i audiovizuelnih umetnosti i medija pravi smer za tebe.

Ukoliko ne možeš ili ne želiš da se odlučiš samo za jednu umetničku oblast, već želiš da stekneš sveobuhvatno obrazovanje koje će ti omogućiti da postaneš svestran i kompletan multimedijalno orijentisan stručnjak-producent i budeš nosilac projekata u oblasti kulture, umetnosti i medija, ovaj smer je odličan izbor. On će ti omogućiti da postaneš stručnjak čije znanje i sposobnosti odgovaraju zahtevima moderne umetničke i medijske scene.

VIŠE OD OBRAZOVANjA?

Pored studijskih poseta najvažnijim nacionalnim i beogradskim institucijama kulture, producentskim i medijskim kućama, studijima i marketinškim agencijama, tvoja obaveza će biti da se dva meseca usavršavaš u institucijama ili organizaciji koja ti bude najinteresantnija. Ako se budeš dobro pokazao možda ćeš dobiti i svoju prvu poslovnu ponudu!

Poslednjih godina potražnja za ovim zanimanjem raste, tržište kulture i umetnosti uvek traga za kreativnim producentima i inovativnim projektima.

Naš nastavni kadar sastoji se od vrhunskih stručnjaka,sa dokazanim znanjem i iskustvom u oblasti kulture, umetnosti i medija.